Når de fleste mennesker tænker på Cypern, er den første ting, der tænker på, strålende vejr og gode temperaturer. Der er dog mere på denne fantastiske ø end godt vejr og strandferie.

Mellem december og marts tilbyder Troodos-bjergene i den sydlige del af øen fantastiske skiløbmuligheder, herunder Troodos International Ski Competition i marts. Konkurrencen er i regi af Det Internationale Skiforbund og udfordrer skiløbere med et International Slalom og Giant Slalom-race, der afholdes på Dias-skråningen. Pisten på Dias-skråningen vedligeholdes ved hjælp af tre computerstyrede mobile snepistoler.

Troodos-bjergene løber gennem midten af ​​øen og byder på spektakulær natur, maleriske bjerglandsbyer og nogle vidunderlige byzantinske klostre og kirker, hvoraf ni er opført på UNESCOs verdensarvsliste.

Skisæsonen på Cypern starter normalt i januar og varer indtil slutningen af ​​marts. Mount Olympus, som ligger i Troodos-bjergene, tilbyder skiløbmuligheder i januar og februar. Det meste af den sydlige halvdel af Cypern er besat af Troodosbjergene, hvor Mount Olympus, 6402 fod, er den højeste top.

Skisportsstederne på Cypern er ikke store som andre skiløb, men hvor ellers kan du stå på ski om morgenen og derefter slappe af på stranden om eftermiddagen? Selve feriestedet er opdelt i to sammenkoblede dele, der hver betjenes af to elevatorer, med fire T-bar-elevatorer, X-stier og 600 fods lodret fald. Begynderbakker findes i Sun Valley, det officielle centrum for skiløb.


Lämna ett svar